Insight

Hvorfor er det viktig med en industriell OPC “Black Box” IPC?

Økt kompleksitet i industrielle nettverk vil kunne dra nytte av enkeltstående industri-PC’er med en OPC gateway.

Emerson industri-PC: RXi2-BP Industrial PC

Den industrielle sektoren drives av data. I dagens digitale verden er alle avhengig av rask og enkel tilgang til sanntidsdata fra ulike typer industrielt utstyr.

Utfordringen har alltid vært den samme: Å kommunisere med forskjellige type systemer, både nye edge-baserte og mer tradisjonelle, på en sikker måte. For dette trenger du en OPC Gateway, sikkert plassert mellom IT- og OT-nettverk, som styrer datatrafikken på tvers av enheter.

Opplever du datainnsamling utfordrende? 

Innen industriell produksjon kjøres ofte ulike kommunikasjonsprogramvarer på standard PC’er. Sammen med andre applikasjoner konkurreres det om prosessressurser. Andre industrielle applikasjoner som kan ha nytte av sanntidsdata har ofte begrenset tilgang til disse PC’ene. Når vi tar i betraktning at alle applikasjoner rundt analyse og rapportering er helt avhengig av pålitelig datainnsamling, er det viktig å ha en kommunikasjonsløsning som gir en trygg, stabil og effektiv kommunikasjon.

Det er ingen enkel oppgave for ingeniører å koble sammen IT- og OT-systemer på en sikker og effektiv måte. Kommunikasjonen mellom edge-enheter, eldre utstyr og andre datakilder krever forskjellige dataspråk. Dette er hvor OPC «Black Box» IPC’en kommer inn.

La en «Black Box» IPC gjøre jobben

Den største fordelen til en IPC med en OPC Gateway, er at den kan være en «Black Box». Den beste industrielle PC-en for mange applikasjoner, er uten skjerm, tastatur eller mus.

Sett opp OPC «Black Box» IPC’en og la den utføre jobben. Boksen må være robust nok til å fungere effektivt i tøffe industrielle miljøer. Samtidig må programvaren være kompatibel med ulike applikasjoner, kraftig nok til å støtte flere protokoller og drivere inn i én enkelt plattform, samt kunne tilby sikker kommunikasjon og redundante nettverk.

Velg et system som er kraftig nok

En ideell løsning er Emerson RXi2 Box IPC kombinert med Kepware OPC Server Platform: KEPServerEX. Du vil få en kraftig enhet som kan plugges inn, settes opp og gjør jobben. Med støtte for mer enn 150 ulike protokoller kan denne kommunisere med det meste som finnes av utstyr, slik at du får enkel og rask tilgang til sanntidsdata.

Emerson industri-PC: RXi2BP IPC

RXi2 – BP Industrial PC er en svært kompakt IPC. Den er designet for å tåle temperaturer fra -40 til 70 grader, og er støt og vibrasjonssikker.

RXi2 bruker Trusted Platform Module 2.0 og Microsoft Secure Boot teknologi for å gjøre datastrømmen sikker.

KEPServerEX fra Kepware gir deg fleksibiliteten, sikkerheten og tilgjengeligheten du trenger for å kjøre kontinuerlige operasjoner. Plattformen er IoT-klar, med mulighet til å enkelt koble sammen OT- og IT-systemer. Resultatet er skalerbar, enhetlig arkitektur, som løser alle dine kommunikasjonsutfordringer. All kommunikasjon er sikret, autentisert og kryptert med SSL og TLS. 

En slik OPC «Black Box» IPC vil gi deg en sikker måte å koble sammen data fra ditt anlegg med dine IoT-systemer.

Flere insights