Insight

Digitalt vann

Hva innebærer digitalt vann? Vi viser deg hvordan du kan digitalisere ditt anlegg i tre steg.

Digitalt vann

Novoteks produkter og kunnskap hjelper deg å løse samfunnets krav til vannproduksjon.

Du har hørt om at vannet skal digitaliseres, men hva innebærer det egentlig? Og hva betyr digitalt vann? Vi har løsninger for vannproduksjonen i dag og for fremtiden.

Digitaliser ditt anlegg i tre steg

Steg 1. Oppkobling

I dag kan de fleste systemer kommunisere, men ofte er de ikke sammenkoblet. Så hvordan kan du få de ulike systemene til å kommunisere med hverandre? 

Ved hjelp av våre løsninger kan ulike systemer kobles sammen og dele informasjon på en sikker og pålitelig måte. Samle sammen all informasjon på ett sted og få oversikt over anlegget ditt. 

KEPServerEX er en fleksibel og skalerbar løsning for tilkobling, overvåking og styring av ulike systemer. Plattformen kan kommunisere med over 150 ulike PLS’er og annet automasjonsutstyr som HM//SCADA-systemer, relasjonsdatabaser og MES/ERP-systemer. Dette løser utfordringer relatert til skalerbarhet og sentralisering for hele kommunens vann- og avløpsverk, samt forbedrer og forenkler tilgangen til produksjonsdata.

Digitalt vann: Oppkobling

Steg 2: Datalagring

Når du har koblet sammen systemene dine må du lagre dataen på en smart måte. 

Våre løsninger for datafangst og rapportering tilbyr robust og effektiv informasjonshåndtering, der du kan lagre all data lett tilgjengelig for alle brukere. Det er en mengde muligheter og ferdige tilkoblinger til ulike analyseverktøy. Velg relevante data fra den innsamlede informasjonen for analyse og evaluering. Ulike brukere kan bruke informasjonen på forskjellige måter, for eksempel å produsere produksjonsrapporter, prosessanalyser og AI. 

Proficy Historian er en prosessdatabase designet for lagring og distribusjon av store mengder produksjonsdata. Databasen fungerer som en viktig informasjonsplattform for Industri 4.0, og gir deg tilgang til trender, analyse og rapportering. Prosessdatabasen er skalerbar, med hundre til hundre millioner koder per server, som gjør det mulig å vokse i tråd med virksomhetens behov. Data samles inn på millisekunder, og komprimeres før de lagres, slik at verken hastighet eller ytelse blir påvirket.

Proficy Historian tilbyr også: 

  • Høy datasikkerhet
  • Oppkobling mot sky
Datalagring

Steg 3: Visualisering

Du har nå koblet sammen systemene dine og funnet en enkel måte å lagre all informasjonen. Neste steg er å finne en enkel måte å visualisere den på. 

Operatører er avhengige av god oversikt over maskiner og utstyr, med et system som lar dem overvåke, kontrollere og visualisere alle aspekter av virksomheten. Kort sagt vet operatørene hva som er viktig, og kan ta passende tiltak for å øke effektiviteten og redusere kostnadene. 

Overvåk og styr vannproduksjonen med den mest komplette HMI/SCADA-løsningen på markedet, Proficy iFIX.

Få full oversikt over ditt vann- eller renseanlegg med grafisk brukergrensesnitt og layout i henhold til High Performance HMI

Proficy iFIX tilbyr også: 

  • Gjør det mulig for brukeren å utnytte maskinutstyr bedre og mer effektivt.
  • En sikker plattform med høy tilgjengelighet. 
  • Mobil løsning gir alltid tilgang til anlegg og status. 
  • Sikrer færre driftsforstyrrelser, mer fornøyde kunder og lavere kostnader. 
Visualisering - Proficy iFIX

Synes du det fremdeles er en utfordring?

Novotek har erfaringen, kunnskapen og produktene for å hjelpe dere komme i gang med digitalt vann. 

Kontakt oss så hjelper våre produkt- og applikasjonsspesialister deg å finne den rette løsningen!

Digitalt vann: Data Scientist

Før var det personer med spesialkompetanse som fikk analysere data. I dag er arbeidet enkelt, og det finnes verktøy som gjør jobben for dere. 

Flere insights