Insight

Hvordan tar du kontroll over strømforbruket ditt med rapportering?

4 steg for å få kontroll over strømforbruket ditt

Strømprisene har vært svært relevante den siste tiden og kan kanskje til og med kalles årets samtaleemne på arbeidsplasser. Hvorfor? Fordi det påvirker oss alle, både privatpersoner og bedrifter. For sistnevnte, bedriftene, kan strømprisene utgjøre forskjellen mellom overlevelse og konkurs. 

Så hva kan du gjøre? Alle bedrifter har tilgang til strømregningen sin, det vil si at du kan se det totale strømforbruket. Men hva forteller den figuren deg egentlig? Du trenger detaljert informasjon som viser hvilke maskiner og systemer som er energislukere – energirapportering. Men hvordan gjør du det i praksis? Vi viser deg fire enkle steg for å få kontroll over strømforbruket ditt!

1. Koble deg opp 

Først må du koble opp maskinene og systemene dine og lagre dataene i en historisk database. Deretter lager du rapporter i et rapporteringsverktøy. Rapportene viser deretter strømforbruket delt inn etter linjer, maskiner og systemer. Vår egenutviklede programvare heter Rapport Plus

Steg 1 for å få kontroll over strømforbruket ditt

2. Tilpass rapportene dine 

Med hjelp av ditt rapporteringsverktøy kan du velge hvilken type data du vil visualisere. Du velger selv hvilke verdier du vil vise. Det er mulig å bygge rapporter mellom høyt og lavt, fra øyeblikkseffekter (KW) til forbrukt energi (KWH). Det er også mulig å sette opp gjennomsnitts/maks/min-forbruk. En svært relevant rapportfunksjon er å inkludere strømprisen. 

Steg 2 for å få kontroll over strømforbruket ditt

3. Få innsikt

Når du analyserer dataen din, for eksempel hvilken effekt maskinene dine forbruker og hva strømprisen er time for time, får du en forståelse for produksjonen din. Du får rett og slett en detaljert visning av de største strømforbrukerne. På denne måten kan du og teamet ditt stille oppfølgingsspørsmål: hvorfor trekker disse maskinene mest energi, og hva skal vi gjøre med det? 

Steg 3 for å få kontroll over strømforbruket ditt

4. Kontrollen er din!

Nå kan du ta kontrollen! Du har fått innsikt fra informasjonen i rapporteringsverktøyet ditt, det vil si at du vet hva, når og hvorfor. På denne måten kan du vurdere om du kan produsere med andre maskiner, produsere til andre tider eller kjøre utstyret ditt på en annen måte. Uansett er kontrollen din, og du kan bruke den til å redusere strømforbruket deres! 

Steg 4 for å få kontroll over strømforbruket ditt

Les mer om: Novotek Report Plus

Flere insights