Produktoppdatering

HighByte Intelligence Hub 3.2: Ny UNS-klient og utvidede Data Pipelines-funksjoner

HighByte Intelligence Hub produktoppdatering

En ny produktoppdatering fra HighByte er tilgjengelig! Intelligence Hub 3.2 kommer med flere nye funksjoner for å gjøre industrielle data mer tilgjengelige, – inkludert innebygd UNS-klient og utvidede Data Pipelines-funksjoner.

Oversikt over nye funksjoner i Intelligence Hub 3.2

 • Ny Unified Namespace-klient for visualisering
 • Utvidet funksjonalitet for Data Pipelines
 • Ny SQLite Connector
 • Forbedret store-and-forward-funksjoner
 • Forbedringer av mange eksisterende koblinger, inkludert AWS IoT SiteWise, Sparkplug og PI System

Unified Namespace-klient gir komplett UNS-funksjonalitet

HighByte Intelligence Hub har lenge vært et nyttig verktøy for å bygge et Unified Namespace, og med den nyeste oppdateringen tas dette et steg videre. Intelligence Hub 3.2 kommer med ny UNS-klient, – en MQTT-klient for visualisering direkte i Intelligence Hub-brukergrensesnittet.

For å bygge en UNS-struktur trenger du:

 • En MQTT Broker
 • Veldefinerte Topics og Payloads som representerer bedriftens måte å bruke data. I praksis betyr dette en løsning som henter data fra industrielle systemer, kontekstualiserer dataene og publiserer dem til en Broker
 • En klient for å kunne se UNS sitt Topic Namespace og Payloads

Intelligence Hub 3.2 kommer med alle komponentene som er nødvendige for bygge og administrere en Unified Namespace-struktur, inkludert innebygd MQTT Broker og ny klient for visualisering. Dette gjør HighByte Intelligence Hub til en komplett UNS-infrastrukturløsning.

UNS Client

En visning av den nye UNS-klienten i Intelligence Hub 3.2, som lar brukerne visuelt bla gjennom, samhandle og teste UNS uten en ekstern klient.

De nye funksjonene er enkle å bruke: Velg en tilkobling, og visualiser din UNS-struktur umiddelbart. UNS-klienten kan automatisk oppdage og visualisere Message Payload, inkludert JSON, Sparkplug, tekst og rå binær. Den kan også publisere meldinger til Topics. Oppdateringen gir brukerne mulighet til å se innholdet til alle MQTT Brokere i ett, enhetlig miljø. Ved å bruke de samme MQTT- eller Sparkplug-tilkoblingene som allerede benyttes i Intelligence Hub fjernes behovet for ytterligere klienttilkoblinger og sikkerhetssertifiseringer.

«HighByte Intelligence Hub 3.2 er mer enn et «UNS i en boks». Løsningen fungerer som en partner i den digitale transformasjonsreisen, og hjelper bedrifter med å starte med god oversikt, tenke ekspansivt og skalere» sier Youri Regnaud, Head of Manufacturing Product hos Cartier, et fransk luksusmotehus i Richemont-gruppen. «Med Intelligence Hub kan vi starte i det små, tenke stort og skalere raskt».

HighByte Intelligence Hub kan fungere som bedriftens eneste UNS-infrastruktur, eller komplementere andre, tredjeparts UNS-komponenter.

Utvidet funksjonalitet for Data Pipelines

Industriell interoperabilitet krever at data samles inn, transformeres, konsolideres, kontekstualiseres, standardiseres og kureres etter behovene til applikasjonen eller tjenesten. For å gjøre dette mulig, må trinnene defineres og administreres som Data Pipelines. Intelligence Hub 3.2 kommer med forbedrede Data Pipelines, for mer konfigurerbar, kompleks og sekvensert databehandling.

HighByte Intelligence Hub 3.2 Pipelines

Visning av den forbedrede Pipelines-byggeren. Forbedringene inkluderer et nytt brukergrensesnitt og flere nye trinn og funksjoner.

Forbedrede Data Pipelines sørger for:

 • Sømløst grensesnitt med komplekse systemer som er host for transaksjonell og historisk data
 • Sekvensavhengige transaksjoner med MES og ERP-systemer
 • Sekvenseringen, sammen med nye komprimeringsmuligheter, gjør det mulig å håndtere «ETL Use Cases», for eksempel utfylling av historiske data fra tidsseriedatabaser til skyen
 • Mulighet for å gjøre systemer oppmerksomme på fremtidige hendelser, eller fullføring av en integrasjon

Pipelines kan nå også opprettholde tilstanden fra en kjøring til den neste. Dette er ideelt for å fange langvarige, betingede hendelser som brukes for å spore maskinstatus og produksjon. 

Ny SQLite Connector

Mange Intelligence Hub-brukere utnytter SQL for å transformere relasjonsdata. HighByte Intelligence Hub 3.2 tilbyr SQLite Connector, som gir deg tilgang til en innebygd SQLite-database mens Intelligence Hub kjører. Dette innebærer et enkelt relasjonsdatalager som er klart til bruk, og kan benyttes for industrielle DataOps Payloads.

SQLite Connector er et ideelt verktøy for datatransformasjoner som krever: 

 • Logging
 • Konstruering av relasjoner mellom datasett
 • Kryssreferanseverdier

SQLite Connector kan lese og skrive poster som er lagret på minnet eller i databasefiler. Lagring i minnet er optimalt for transformasjoner underveis, mens filbasert lagring er optimal for logging lokalt i Intelligence Hub. I mange tilfeller eliminerer dette behovet for en ekstern database.

Vil du vite mer om HighByte Intelligence Hub 3.2?

HighByte har skrevet et utfyllende blogginnlegg om alle de nye funksjonene i siste versjon. For komplett oversikt over alle nye funksjoner og ytelsesforbedringer, se release notes. 

Webinar: Spotlight on the UNS Client and Data Pipelines

HighByte inviterer til webinar onsdag 4. oktober kl. 19:00 for en gjennomgang av de nye funksjonene i Intelligence Hub 3.2.

Agenda

 • Se hvor raskt og enkelt det er å sette opp et Unified Namespace
 • Lær «best practice» for å bygge et UNS med Intelligence Hub
 • Se hvordan den nye UNS-klienten kan brukes for å finne innhold i hvilken som helst MQTT Broker
 • Utforsk den nye Pipelines-byggeren, inkludert et nytt brukergrensesnitt og flere nye funksjoner
 • Lær hvordan du kan koble til en embedded SQLite-database mens Intelligence Hub kjører
 • Få svar på dine spørsmål av produktlederne i HighByte

Har du spørsmål om den nye versjonen? Kontakt oss, så hjelper vi deg!

Flere nyheter