Insight

Syv påstander om versjonskontroll

Versjonskontroll sikrer automatisk backup av automasjonsløsningene dine. Men har du egentlig behov for versjonskontroll? Vi svarer på syv vanlige påstander om versjonskontroll.

Kvinne på PC

Det finnes en rekke påstander og misforståelser om software-basert versjonskontroll. Vi har samlet de syv vanligste påstandene, og forklarer hvordan teknologien bak versjonskontroll og produktet Versiondog fungerer. 

«Versjonskontroll er unødvendig, vi har kjørt fabrikken uten i årevis.»

Uten backup og mulighet til å hente og sammenligne tidligere versjoner kjører produksjonsanlegget i blinde. Versiondog gir deg automatisk backup av den aktuelle versjonen av kontrollsystemene dine, og utfører automatisk sammenligning med sikkerhetskopien med jevne mellomrom. Dette gir mulighet til å synkronisere tidligere versjoner, og sammenligne disse på tvers av anlegg og avdelinger. Med Versiondog kan du være sikker på styresystemene dine kjører riktig. 

«Min nåværende strategi for versjonsstyring og versjonskontroll er bra nok.»

Noen eldre software-løsninger er basert på teknologier som Microsoft SourceSafe, som ikke lenger er i bruk. Man finner også software-løsninger som kun søker etter filstørrelse og dato, og er utilstrekkelige for den detaljerte versjonssammenligningen du har behov for. Versiondog er basert på nyeste teknologi, og kan gi detaljerte sammenligninger av PLS-programmet med en godkjent versjon på den sentrale serveren.

«Programmer for versjonskontroll tar lang tid å installere».

Vi tilbyr tjenester for installering og konfigurasjon av Versiondog, og systemet kjører vanligvis i løpet av få timer. Ved bruk av egne medarbeidere kan Versiondog konfigureres i løpet av en dag. 

«Versjonskontroll fungerer bedre hvis det ikke benyttes eksterne ressurser som system-
integratorer, underleverandører eller andre samarbeidspartnere.»

Versiondog gir full sporbarhet og innsikt i hva som har blitt endret av hvem og hvor, uansett om endringer ble gjort av egne medarbeidere, systemintegratorer, underleverandører eller andre samarbeidspartnere. 

«Versjonskontroll krever programmerings-software fra PLS-leverandøren og en Microsoft SQL-server.»

Versiondog gir deg detaljerte sammenligninger uten bruk av programmerings-software, og krever ingen ytterligere lisenser. 

«Systemer for versjonskontroll er dyre.» 

Kostnader påvirkes av software, hardware og konfigurasjon. Versiondog krever ingen ytterligere lisenser og har «Zero Install Client» som kan kjøre direkte fra USB i stedet for å måtte installeres på klientene. I tillegg krever Versiondog svært lite opplæring. Dette holder kostnadene for både software, hardware og konfigurasjon lave.

«Det er nødvendig med et enhetlig miljø av styresystemer.»

Det er vanlig at bedrifter har en blanding av styreenheter, PLS’er og HMI/SCADA-systemer. Versiondog støtter samtlige ledende HMI/SCADA-løsninger og PLS’er.

Har du behov for versjonskontroll? 

Vi leverer Versiondog fra AUVESY, som gir deg software-basert versjonskontroll spesielt tilpasset industriell automasjon. Blant funksjonene finner man automatisk backup og sammenligning, full sporbarhet og støtte for det meste av automasjonsutstyr. Programvaren er enkel å installere, konfigurere og bruke.

Flere insights