Insight

GE Digital: Datalogging – lokalt eller i cloud?

I dette kortintervjuet forteller Stephen Pavlovsky, Vice President of Product Management hos GE Digital, mer om verdens første kombinerte lokale og skybaserte datalogging. I tillegg nevner han hvilke muligheter som er nå er tilgjengelige, hva som skjer med lokal datalogging når skyløsninger tar mer plass, og på hvilke måter industribedrifter kan få nytte av løsningen. 

Datalogging i cloud

Hva er nytt og spennende med hvordan vi kan håndtere industrielle data? 

Definitivt skybasert OT-datahåndtering. Mange CIOs og CODs har tatt beslutningen om å bruke skyen, og ERP, Data Lakes og MES er allerede i det miljøet. Analyseverktøy for OT-data finnes også allerede i skyen. Det som har manglet til nå er muligheten til å flytte OT-data til skyløsning til en rimelig pris. Og da mener jeg alle OT-data. 

Hvorfor er dette så spennende? 

Dette gir oss OT-data med riktig tidsoppløsning og forståelse, noe som resulterer i forbedret optimalisering og bedre resultater. Tidligere, det vil si når det ikke var mulig å blande transaksjonsdata med OT/prosessdata, var forståelsen begrenset. Muligheten til å overføre store mengder OT-data til skyen forbedrer imidlertid resultatene av analyser. 

Betyr det at lokal datalogging ikke lenger er relevant? 

Nei. Lokal datalogging er fortsatt relevant, de er designet for å håndtere store volum prosess/tidsseriedata. De tilbyr bransjeledende, innebygde datainnsamlingsverktøy. Noen konkrete eksempler er hundrevis av industrielle protokoller, styring av nettverksstabilitet og industriell datakomprimering. Nå trenger du ikke velge om du vil logge lokalt eller i skyen – vi leverer verdens første kombinerte lokale og skybaserte datalogging. 

I tillegg til å støtte analyse og optimalisering, hvordan kommer dette industribedrifter til gode? 

Jeg kan dele et eksempel fra mitt eget selskap. GE Aviation bruker Proficy Historian til å administrere OT-data i 32 produksjonsanlegg, og det er kostbart å administrere denne mengden data. Ved å gå fra 32 separate systemer, til én enkelt distribusjon av Proficy Historian på AWS, reduserer GE Aviation administrasjonskostnader og nedetid drastisk. Samtidig forbedres verdi, skalerbarhet og pålitelighet. GE Aviation forventer å redusere sine infrastrukturkostnader med mer enn 20%, og vil også forbedre systemtilgjengeligheten ved å eliminere over en måned med planlagt nedetid. I tillegg er et felles datalager aktivert, som er tilgjengelig for tusenvis av ansatte i hele bedriften. Det er imponerende resultater ved å kombinere dokumentert datalogging med skyen! 

Vil du vite mer om skybaserte løsninger?

Stephen Pavlosky

Stephen Pavlosky

Vice President of Product Management,
GE Digital

Flere insights