Nyhet

Proficy Historian for Cloud: Verdens første cloud-native historian

Markedets kraftigste prosessdatabase er tilgjengelig i skyen.

Proficy Historian for Cloud

GE Digital og Amazon Web Service står bak utviklingen av Proficy Historian for Cloud, verdens første cloud-native historian programvare. I en pressemelding 21. april kunngjorde GE Digital at programvaren nå er tilgjengelig på AWS Marketplace. 

Proficy Historian for Cloud er utviklet for en enklere og mer pålitelig distribusjon av OT-data til sky. Ved å kombinere OT- og bedriftsdata hjelper programvaren industribedrifter å utnytte sine eksisterende investeringer i skyteknologi.

«Ledende industribedrifter har begynt å omfavne skyen», forteller Richard Kenedi, General Manager hos GE Digital’s «Manufacturing and Digital Plant Business». «ERP-systemer, data lakes, Analytics og MES-løsninger blir distribuert i skyen. Det som har manglet er muligheten til å flytte OT-data til skyen i stor skala, til en rimelig pris. Å kombinere teknologien til en operasjonell historian med skyløsninger har ikke vært mulig, – før nå». 

Designet for skyen

Proficy Historian for Cloud er cloud-native, – designet for skyen, og har fordeler knyttet til skybasert teknologi. Dette inkluderer ingen nedetid ved oppdateringer, replikasjon av data og høy tilgjengelighet. 

Proficy Historian for Cloud

Proficy Historian for Cloud sender krypterte og sikre OT-datastrømmer til skyen. Programvaren er utviklet for å håndtere store mengder tidsseriedata, og kan sende opptil 150 000 verdier per sekund per datastrøm. Innebygde datainnsamlingsverktøy tilpasset industriell bruk inkluderer hundrevis av industrielle protokoller og «Store & Forward»-teknologi for å håndtere ustabile nettverk.

Avansert komprimering ute ved datakilden reduserer distribuerings-, behandlings-, og lagringsressurser, og sørger for kostnadseffektiv bruk av skyinfrastrukturen. 

Høyoppløselige data for mange år tilbake ligger lett tilgjengelig for brukere som ønsker å benytte dem. Det finnes et stort utvalg ulike klientverktøy fra både GE Digital og tredjepartsklienter som Excel. 

Proficy Historian for Cloud kommer med innebygde grensesnitt til data lakes og andre skybaserte analyseplattformer, i tillegg til å være distribuert i bedriftens virtuelle private sky (VPC). Dette gjør dataintegrasjon enklere, og reduserer «time-to-value» og implementeringskostnader.

Reduserte kostnader og enklere databehandling

GE Aviation bruker Proficy Historian for Cloud til å administrere OT-data i 32 produksjonsanlegg. 

«Å administrere denne mengden data er veldig kostbart», sier Bill Andrews, Technical Product Manager, GE Aviation. «Ved å gå fra 32 lokale Proficy Historian databaser til en felles Proficy Historian for Cloud, kan vi redusere administrasjonskostnader og nedetid. Samtidig forbedrer vi skalerbarheten og påliteligheten.»

GE Aviation forventer å redusere infrastrukturkostnadene med mer enn 20%. Teamet vil også forbedre systemtilgjengeligheten ved å eliminere over en måned planlagt nedetid, og lage et felles datalager som er tilgjengelig for alle ansatte.

«Industribedrifter ønsker løsninger som forbedrer påliteligheten, gir dypere innsikt i operasjonell data og skalerer sikkert på tvers av anlegg», sier Stephen Orban, Vice President, AWS Marketplace, and Control Services AWS. «Derfor er vi er glade for at Proficy Historian for Cloud nå er tilgjengelig på AWS Marketplace. Uavhengig om den brukes på ett enkelt anlegg, eller på tvers av flere anlegg, gjør løsningen det enklere for kunder å sende høyoppløselig OT-data til en Data Lake bygget på Amazon Storage Service, for Big Data Analytics, AI og Machine Learning i stor skala.»

Vil du vite mer om Proficy Historian for Cloud? 

Har du behov for en kraftig cloud-native prosessdatabase? Ta kontakt med oss for å finne løsningen som passer din bedrift. 

Flere nyheter