Produktoppdatering

HighByte Intelligence Hub 3.0: Unified Namespace-løsning gjør databehandling og skalering enklere

HighByte Intelligence Hub produktoppdatering - grafikk

En stor oppdatering fra HighByte er tilgjengelig! Intelligence Hub 3.0 forenkler skalerbarhet og kompleks databehandling for å møte behovene til industribedrifters digitale transformasjonsreise. Versjon 3.0 inkluderer kjernefunksjoner for å bygge, distribuere og administrere et Unified Namespace (UNS), muliggjøre kompleks datapipeline-behandling og forenkle prosjektstyring gjennom tagging. 

HighByte Intelligence Hub er en industriell DataOps-plattform, for distribusjon og modellering av data på tvers av OT og IT. Les mer her.

Oversikt over nye funksjoner

  • Funksjoner for å bygge, distribuere og administrere et Unified Namespace
  • Innebygd MQTT Broker med støtte for v3.1.1 og v5 av MQTT-standarden 
  • Grafisk datapipelines-bygger med funksjoner for blant annet bufring og transformering
  • Lagt til støtte for Tagging til gruppeobjekter i Central Configuration mode
  • Forbedret UI-navigasjon og layout
  • Og mye mer!

Se oversikt over alle nye funksjoner og feilrettinger i release notes her.

Testet av nordiske industribedrifter

Under utviklingen av Intelligence Hub 3.0 har 55 bedrifter i 13 land, inkludert Norge og Sverige, vært med på betatestingen.

«Brukeropplevelsen av HighByte Intelligence Hub 3.0 er sømløs og intuitiv, med et moderne og godt designet grensesnitt», sier Jan Ek, teknisk strategileder for produksjon ved SKF Group i Sverige. «Den nye pipelines-funksjonen gir mange muligheter for å bygge modeller og utføre transformasjoner enkelt, og de ekstra taggingsmulighetene løfter distribusjonsprosessen til et nytt nivå».

«Med HighByte Intelligence Hub bygger vi sømløst bro mellom MQTT, Sparkplug og OPC UA-kilder», forteller Tord van Delft, prosjektingeniør hos Goodtech i Norge. «Broene er toveis, dynamiske (auto-discovery), og slår sammen kildenavn til et større navneområde med minimal innsats. Tidligere konfigurerte vi hvert punkt når vi slo bro over data, nå er dette noe som skjer auto-magisk».

«Med ubegrensede installasjoner per anlegg kan vi skalere både under utvikling og produksjon, uten ekstra kostnader eller støy. Vi hadde HighByte Intelligence Hub-instanser kjørende overalt fordi det var så kostnadseffektivt», avslutter Tord van Delft i Goodtech. 

Dette er nytt i HighByte
Intelligence Hub 3.0

MQTT Broker & Unified Namespace

Intelligence Hub 3.0 inkluderer en MQTT Broker som er tett integrert med hub’ens kjernedataintegrasjon og kontekstualiseringsfunksjoner. MQTT v3.1.1- og v5-kompatibel Broker er en kritisk komponent for rask distribusjon av en lokal Unified Namespace, og ble bygget fra grunnen av HighByte. UNS er det raskest voksende designmønsteret for å integrere industrielle data i en svært skalerbar og tilgjengelig struktur, og gir et sanntidsbilde av virksomhetens tilstand.

Datapipelines-bygger

Versjon 3.0 inkluderer også en grafisk datapipelines-bygger for å konfigurere og normalisere komplekse data payloads og objektlagringssystemer, som Amazon S3. Byggeren inkluderer trinn for å bufre, transformere og formatere payloads, samt mulighet til å spore transformasjonen av data gjennom pipelinen. Dette gir en helhetlig tilnærming til å behandle filer og andre bulkdata. 

Et viktig verktøy for digital transformasjon

«HighByte-kunder har hatt stor suksess med å implementere Intelligence Hub i innledningen av en digital transformasjon», sier HighByte’s CEO Tony Paine. «Dette har innebært å forberede driftsdata gjennom standardisering, kontekstualisering og normalisering, – og transformere den til brukbar informasjon for hele bedriften. Nå ønsker disse kundene å løse mer avanserte use cases ved å sentralisere OT- og IT-intelligens ytterligere. HighByte Intelligence Hub 3.0 introduserer de nødvendige egenskapene og brukergrensesnittet som kreves for å forenkle kompleks databehandling i stor skala ytterligere, med fleksibiliteten til å møte bedriftens fremtidige behov.»

Forventer at bruken av DataOps vil øke i 2023
I følge det uavhengige analysefirmaet Verdantix, vil etterspørselen etter DataOps- og dataaggregeringsløsninger øke i 2023, på grunn av utfordringer knyttet til datahåndtering. I firmaets globale bedriftsundersøkelse i 2022, uttalte 97% av de spurte at en utvidelse av funksjoner knyttet til datainnsamling, inkludert «data cleaning», kontekstualisering og visualisering vil være viktig for virksomheten i 2023.  For å lykkes, må uendelige mengder data kunne skaleres på tvers av anlegg. HighByte Intelligence Hub 3.0 gjør dette mulig ved å tilby en digital infrastrukturløsning som er i stand til å normalisere, kontekstualisere og forberede industrielle data for bruk på tvers av bedriften.

HighByte Intelligence Hub 3.0 er tilgjengelig uten ekstra kostnader for alle kunder med lisens. Oppdater til den nye versjonen her.

Vil du vite mer om HighByte Intelligence Hub 3.0? Les HighByte’s bloggpost om den nye versjonen, eller kontakt oss hvis du har spørsmål.

Flere nyheter