Løsning

  • Prosessvisualisering
  • Energiovervåkning

Produkter

Fordeler

  • Sentralisert prosessovervåkning og kontroll
  • Kostnadsoptimering
  • Historisk analyseverktøy
  • Base for rapportering 
Novotek piktogram: Check.

Kontrollerer produksjonen og overvåker energiforbruket

InBev er en av de største ølprodusentene i verden. Med strategien for The World’s Local Brewer opererer InBev I tjue land over hele Nord-Amerika og Vest-Europa. I Dommelen, Nederland, produserer det lokale merket Dommelsch med et volum på 900 000 hektoliter per år. 

Sentralisert prosesskontroll

Overvåkning av kritiske prosessparametere er viktig for å garantere høy kvalitet på sluttproduktet. Det er også viktig at bryggeprosessen skjer i realtid med en fullstendig kontroll fra kontrollrommet. Den faktiske prosessen kjøres ved hjelp av en PLS som regulerer ventilene og maskinvareaktuatorer. HMI/SCADA-programvaren Proficy iFIX fra GE Digital skanner statusen til 2000 prosessparametere i PLSen, og returnerer sanntidsinformasjonen til operatøren i et grafisk grensesnitt. Ved alarmer blir operatøren varslet av systemet og kan ta passende tiltak med bare et par museklikk. Med denne innstillingen kan prosessen overvåkes kontinuerlig, og håndteres av kun én person. 

Proficy Historian vises på nettbrett.

Overvåkning av energiforbruket

Energiforbruket er en betydelig kostnadsfaktor for den totale bryggeprosessen. Vannforbruk, kjøling, strømforbruk og CO2-tilsetningsstoffer står for det dyreste energiforbruket i prosessen. 

Ved å installere prosessdatabasen Proficy Historian kan InBev nå registrere verdien og analysere hver batch. Dataserveren til Proficy Historian er betydelig raskere enn tidligere trendmekanismer, og gir flere verktøy for å sammenligne og integrere historiske data i standardrapporter. Ved hjelp av Excel-plugin kan automatiseringsavdelingen enkelt bla gjennom prosessdata fra Excel og opprette rapporter.

Rapporter basert på dataanalyse

Datahistorikeren fungerer som et grunnlag for ytterligere dataanalyser. Den viser resultatene av operatørenes tiltak for spesifikke batcher, og gir en bedre forståelse for hvordan prosessparametere påvirker hverandre. 

Med standardrapporter kan denne tilbakemeldingen genereres automatisk eller på forespørsel. Du kan også sammenligne prosessparametere for en batch mot den såkalte «golden batch» og gi tilbakemelding om driftsytelsen i sanntid. 

Oppnådd resultat

Standardisering av prosessovervåkning med Proficy iFix har gitt et sentralt tilgangspunkt og minimert den nødvendige innsatsen for å kontrollere hele prosessen. Ved å lagre de kritiske prosessparametrene i Proficy Historian, kan automatiseringsteamet utføre en kostnadsanalyse på effekten av visse prosessendringer. Systemet gir en utmerket infrastruktur for batchkvalitet og analyse.

Skåler med flasker.
Les mer om løsningene
Proficy iFIX

Den mest komplette HMI/SCADA-løsningen på markedet.

Les mer
Proficy Historian

Markedets kraftigste prosessdatabase utviklet for produksjonsdata.

Les mer