Proficy Historian fra GE Digital er en prosessdatabase designet for innsamling, lagring og distribusjon av store mengder produksjonsdata. Databasen fungerer som en viktig informasjonsplattform for andre applikasjoner, og gir deg tilgang til trender, analyse og rapportering.

Proficy Historian er tett integrert med andre løsninger fra Proficy-familien til GE Digital. Blant disse finner vi HMI/SCADA- og MES-systemer, samt løsninger for Machine Learning and Analytics. Proficy Historian har åpen database som gir et stort antall tredjepartssystemer mulighet til å hente data. Data hentes ved hjelp av OPC eller andre kommunikasjonsløsninger. 

Unik teknologi, tilpasset industriell bruk

Proficy Historian kommer med en svært skalerbar prosessdatabase. Med hundre til hundre millioner tags per server, kan databasen vokse i takt med behovene til din bedrift. Dataene samles inn på millisekunder, og komprimeres før de lagres, slik at de ikke påvirker hastighet eller ytelse. Dette gir deg mulighet til å lagre samtlige data for potensiell analyse.

Proficy Historian vises på skjerm.

Fleksibel datahåndtering og analyse

Løsningen kommer med innebygde verktøy for datahåndtering og analyse, og kan i tillegg enkelt kobles med BI-verktøy, Office-produkter og SQL-grensesnitt. Med Excel add-in får man datatilgang og mulighet til å gjøre analyse ved hjelp av et vanlig regnearkverktøy. Alt er svært brukervennlig. Du har tilgang via grafisk brukergrensnitt med verktøy som tag-søk og «drag and drop»-funksjoner.

Proficy Historian vises på skjerm.

Førsteklasses datasikkerhet

Datasikkerhet er høyeste prioritet, og håndterer alle bransjer og myndighetskrav. Proficy Historian bruker OAuth2 web-tokens for å autorisere brukere, og gir kun rett personell tilgang til kritisk produksjonsdata. Støtte for dataredundans, og «store and forward»-teknologi hindrer at data går tapt ved nettverksbrudd.

Proficy Historian vises på nettbrett.

Klargjort for skyløsninger

Løsningen «edge ready». Det innebærer funksjoner for å sende data til ulike skyløsninger. Proficy Historian er spesielt utviklet mot GE Digital’s skyløsning Predix. 

Funksjoner

 • Kraftig prosessdatabase designet for innsamling, lagring og distribusjon av store mengder produksjonsdata.
 • Tett integrert med andre Proficy-løsninger fra GE Digital: Blant annet Proficy Operations Hub, Proficy iFIX, Proficy Plant Applications og Proficy CSense.
 • Åpen database gjør det mulig for tredjepartssystemer å hente data.
 • Kan samle inn data via blant annet OPC, MQTT, SQL og CSV/XML-filer. 
 • Skalerbar prosessdatabase fra hundre til hundre millioner tags per server. 
 • Komprimering av data gir lagring uten redusert hastighet eller ytelse.
 • Excel add-in gjør det mulig å hente ut data i Excel.
 • Høy datasikkerhet.
 • «Store and forward»-teknologi og redundans hindrer tap av data.
 • Støtter 21 CFR part 11. 
 • Klargjort for skyløsninger.
 • Grafisk brukergrensesnitt.
 • Tilgang fra PC, mobil og nettbrett.

Tusenvis av installasjoner, over hele verden

Proficy Historian er utviklet over flere tiår, og er i installert i tusenvis av bedrifter over hele verden. Systemet installeres på få minutter, slik at du kan få oversikt og behandle data umiddelbart. 

Løsningen leveres av GE Digital, verdensledende aktør innen systemer tilpasset industriell automasjon og digitalisering. Les mer om Proficy Historian.

Våre konsulenter hjelper deg med å finne rett måte å implementere Proficy Historian i din bedrift.

Benytt Proficy Historian med