Illustrasjon over funksjonene til en prosessdatabase.

Proficy Historian fra GE Digital er en prosessdatabase designet for innsamling, lagring og distribusjon av store mengder med høyoppløselige prosess- og produksjonsdata. Prosessdatabasen er åpen og kan samle inn data fra mange ulike datakilder som f.eks. OPC, MQTT, ODBC, XML/CSV etc. via «collectors».

Proficy Historian kan benyttes “plant wide” på tvers av anlegget eller “enterprise wide” over flere anlegg, og fungerer som en viktig informasjonsplattform for andre applikasjoner. Du får enkel og rask tilgang til data for trending, analyse og rapportering, med mer.

Proficy Historian er spesielt tett integrert sammen med Proficy Operations Hub, som er GE Digital’s dashboardverktøy for presentasjon, trending og analyse. I tillegg er den tett integrert med resten av modulene i Proficy-familien til GE Digital. Blant annet Proficy iFIX-HMI/SCADA, MES-systemet Proficy Plant Applications og løsninger for Machine Learning og Analytics.

Proficy Historian er en åpen database og støtter en mengde integrasjonsgrensesnitt slik at data enkelt kan hentes ut i en mengde tredjepartssystemer som Excel, Power BI etc.

Proficy Historian grafikk

Gjør dine data lett tilgjengelig

I bildet til venstre kan du se hvordan data samles inn via ulike «collectors» fra PLS’er, kommunikasjonsdrivere, HMI/SCADA-systemer og mer. Deretter blir data lagret i Proficy Historian’s prosessdatabase, før de kan hentes opp i Proficy Operations Hub for visualisering og videre analyse.

Proficy Historian har også funksjoner for å sende data til GE Digital’s skyløsning Predix, eller til andre plattformer som Azure, Google og AWS.

Unik teknologi

Proficy Historian er en svært skalerbar prosessdatabase og kan skaleres fra 100 tags til 100 millioner tags per server. Data kan samles inn helt ned på millisekundsnivå og kan komprimeres ute på collector før de sendes over nettverket til databasen for lagring. Proficy Historian har en innebygd «Store & Forward» teknologi som gjør at data kan «buffres» lokalt på collector ved et evt. nettverksbrudd og automatisk hentes inn i databasen når forbindelsen er oppe igjen. På den måten sikres at kritiske data aldri går tapt. 

Proficy Historian kan komprimere data ytterligere når de lagres i selve arkivene. Data tar derfor liten plass og du kan lagre mange år med høyoppløselige data og raskt gjøre de tilgjengelig når du har behov. 

Noe av det som skiller Proficy Historian fra andre databaseløsninger, er de ekstremt høye ytelsene ved datauthenting. 

Funksjoner

 • Kraftig prosessdatabase designet for innsamling, lagring og distribusjon av store mengder produksjonsdata.
 • Tett integrert med andre Proficy-løsninger fra GE Digital: Blant annet Proficy Operations Hub, Proficy iFIX, Proficy Plant Applications og Proficy CSense.
 • Åpen database gjør det mulig for tredjepartssystemer å hente data.
 • Kan samle inn data via blant annet OPC, MQTT, SQL og CSV/XML-filer. 
 • Skalerbar prosessdatabase fra hundre til hundre millioner tags per server. 
 • Komprimering av data gir lagring uten redusert hastighet eller ytelse.
 • Excel add-in gjør det mulig å hente ut data i Excel.
 • Høy datasikkerhet.
 • «Store and forward»-teknologi og redundans hindrer tap av data.
 • Støtter 21 CFR part 11. 
 • Klargjort for skyløsninger.
 • Grafisk brukergrensesnitt.
 • Tilgang fra PC, mobil og nettbrett.
Proficy Historian 2022 brukergrensesnitt

Proficy Historian for Cloud

Stadig flere ledende industribedrifter benytter skylagring. ERP-systemer, data lakes og hele MES-systemer kan nå kobles til og distribueres i skyen, og det finnes et bredt utvalg analyseverktøy. 

For prosessdatabaser har utfordringen vært å sende OT-data i stor skala til skyen. Med nyeste versjon av Proficy Historian, Proficy Historian for Cloud, er dette nå mulig.

Verdens første tidsseriedatabase tilpasset skylagring

GE Digital og Amazon Web Service står bak utviklingen av Proficy Historian for Cloud, verdens første Native Cloud service for en historian-database. Programvaren er tilgjengelig hos AWS Marketplace.

Proficy Historian for Cloud kommer med
 • Sikker, kryptert strømming av OT-data til sky, med opptil 150 000 verdier per sekund per grensesnitt.
 • «Store and Forward»-teknologi beskytter mot datatap hvis skyen eller nettverket ikke er tilgjengelig.
 • Avansert komprimering og lagring resulterer i kostnadseffektiv bruk av skyinfrastrukturen.
Fordeler med skybasert teknologi
 • Unngå nedetid ved programvareoppdateringer.
 • Forbedret ytelse med høy tilgjengelighet. 
 • Replikasjon av data.
 • Enkel dataintegrasjon gjennom innebygde grensesnitt til andre skybaserte analyseplattformer.

Uansett om du benytter Proficy Historian i ett enkelt anlegg, eller på tvers av et stort selskap, løser denne teknologien utfordringene knyttet til skybasert analyse av store datamengder.

Tusenvis av installasjoner, over hele verden

Proficy Historian er utviklet over flere tiår, og er i installert i tusenvis av bedrifter over hele verden. Systemet installeres på få minutter, slik at du kan få oversikt og behandle data umiddelbart. 

Løsningen leveres av GE Digital, verdensledende aktør innen systemer tilpasset industriell automasjon og digitalisering. Les mer på GE Digital sine nettsider her.

Nedlastninger
Benytt Proficy Historian med