Gode verktøy for datafangst og rapportering gir deg bedre innsikt i bedriftens prosess og produksjon. Med rask og enkel tilgang til produksjonsdata, kan du ta bedre beslutninger basert på fersk informasjon.

Novotek er leverandør av ulike datafangst- og rapporteringsløsninger. Vi hjelper deg finne løsningen som passer din bedrift. 

Hvordan benyttes datafangst og rapportering?

Et system for datafangst og rapportering er et viktig verktøy for alle produksjonsbedrifter. Gjennom systemet får du tilgang til nyttig informasjon om produksjonen, helt automatisk. Systemet henter data fra PLS’er, HMI/SCADA-, MES- og BI-løsninger via OPC-servere.

Med denne innsikten kan nedetid reduseres, og ytelse og kvalitet økes. Ved å unngå manuell registrering, sparer du tid og reduserer mulige menneskelige feil. Resultatet er optimalisert og mer kostnadseffektiv drift. 

Ustrukturert data illustrerer datafangst.

Datafangst

En prosessdatabase er designet for innsamling, lagring og distribusjon av store mengder produksjonsdata. Her blir all prosessdata, samt alarmer og hendelser fra ulike servere logget som historikk. Vår database er skalerbar, og kan vokse i takt med bedriften. Redundans kan oppnås for bedre sikkerhet rundt kritiske data. 

Vi tilbyr markedets kraftigste prosessdatabase: Proficy Historian, i tillegg til Industrial Data Provider som er spesielt utviklet for Business Intelligence, Big Data og Data Mining.

Menn skriver rapporter, rapportering.

Rapportering

Rapportering gir deg rask og enkel tilgang til rapporter basert på datafangsten. Vår løsning er web-basert. Du kan hente oppdaterte rapporter om ulik data for valgt tidsperiode, når som helst og hvor som helst. Løsningen støtter også manuell registrering. 

Vårt rapporteringsverktøy, Novotek Report Plus, gir deg tilgang til korrekte rapporter i sanntid.

Nøkkelen til optimal produksjon

Våre systemer for datafangst og rapportering er bygd opp med komponenter fra verdensledende aktører som GE Digital. Løsningene er skalerbare, og passer både små og store bedrifter i alle bransjer. I Norge har Novotek levert løsninger til blant annet Jotun, Tine, Nortura og KIMS. 

Se alle våre datafangst- og rapporteringsløsninger under.

Våre datafangst- og rapporteringsløsninger
Proficy Historian

Markedets kraftigste prosessdatabase utviklet for produksjonsdata.

Les mer
Industrial Data Provider

Gjør data tilgjengelig for Business Intelligence, Big Data og Data Mining.

Les mer
Proficy Operations Hub

Få bedre visualisering av data med Proficy Operations Hub.

Les mer
Novotek Report Plus

Få korrekte rapporter i sanntid med rapportverktøyet Novotek Report Plus.

Les mer